Японський чай матча - Як приготувати

Купити японський чай матча в Україні

Чай Матча родом з Японії. Напій являє собою зелений чай, перетертий в стан дрібного порошку. Японці називають його маття, але в українській транскрипції він звучить як «маття». Чай зазвичай використовують в традиційній японській чайній церемонії.

Урожай листя чаю збирають лише раз на рік. Специфіка процедури полягає в тому, що листя за два тижні до збору закривають з метою запобігання потрапляння ультрафіолетових променів. За рахунок цього, напій згодом стає солодкуватим і збагачується амінокислотами.

Обробку листя виконують двома шляхами для отримання різних сортів чаю. Щоб зробити чай Гьокуро, листя сушать в скрученому вигляді. А для отримання чаю Тенті листя висушують прямими, і потім перемелюють.

Смакові відчуття від японського чаю матча пов'язані з вмістом у ньому амінокислот. Так, вищі сорти відрізняються більш насиченим запахом і солодкістю, так як збираються першими. Нижчі сорти, які підлягають збору трохи пізніше, вже не можуть похвалитися такими перевагами.

Чай матча: у чому користь?

Цей напій вважається дуже корисним. У ньому міститься маса вітамінів, мікроелементів і інших корисних речовин. Чай позитивно позначається на імунній системі, сприяє поліпшенню роботи мозоку, а також уповільнює старіння. Крім того, він запобігає виникненню захворювань серця і судин, знижує холестерин у крові, виводить жовч і солі. Японський чай матча - найсильніший природний антиоксидант.

Рецепт приготування японського чаю матча

Японський чай матчу як приготувати - рецепт

Напій готують двома методами. Від цього залежить його міцність. Слабкий чай називається Усутя, а міцний - Койтя.

Як приготувати Койтя?

Для цього необхідно підготувати нагріту просушену посудину, в неї всипати 4 г заварки і залити 50 мл води. Далі суміш помішують в повільному темпі. Готовий напій виглядає густим і тягучим з яскраво вираженим солодким смаком і терпкими нотками. Койтя готують під час чайної церемонії.

Як приготувати Усутя?

Усутя готується шляхом заварки 2 г чаю в 80 мл води. Ємність також повинна бути прогріта і суха. Масу збивають віночком до розчинення згустків. Слабкий напій на смак з гірчинкою, яскравого зеленого кольору і негустий. Його п'ють в неформальній обстановці, звичайно вдома з близькими.

Незалежно від способу заварювання чай маття п'ють прямо з заваркою. Це в свою чергу сприяє посиленню корисного впливу на самопочуття.

Варто пам'ятати, що даний напій дуже специфічний, тому якщо ви вирішили купити чай матчу, перш за все, акцентуйте увагу на його властивості і користь. Це допоможе зробити вибір.

 

OTOME Cosmetics

Більше інформації по цій темі:

Акція! Роби репост - отримуй Знижку 10%

Акція! Роби репост - отримуй Знижку 10%

Термін дії акції - на постійній основі Зробіть репост/перепост будь-якої нашої публікації на своїй сторінці в соціальній мережі, і отримайте гарантовану Знижку 10% на покупку*! Репост можна зробити 2-ма способами: Зайти на нашу сторінку в Facebook і натиснути кнопку "Поділитися&..

Акція! Японський чай Матча у Подарунок

Акція! Японський чай Матча у Подарунок

Термін дії акції - до 16 вересня 2018 р. Не пропустіть можливість скористатися акційною пропозицією в нашому Інтернет магазині Японської косметики. Японський чай Матча у Подарунок кожному!* Рецепт приготування чаю Матча доступний за посиланням   Діючі акції та пр..

Коментарі

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре