П'ять фактів про матчу чаї: що це і навіщо його пити?

Матча - підкорив усіх, зелений чай-пудра прийшов до нас, прямо з країни сонця, що сходить. На даний момент цей чудо-напій на піку популярності, його перевага серед інших напоїв оцінюється гідно, так як за своїми корисними властивостями, Матча перевершує будь-який якісний чай.

1. Корисні властивості

Матча містить велику кількість антиоксидантів. Антиоксиданти - це речовини і ферменти, що відповідають за боротьбу з окисленням. Зокрема, вони омолоджують шкіру і запобігають ряд небезпечних захворювань. У 20 разів активніше вітаміну С бореться з вільними радикалами, які провокують старіння. Саме з цього японські вчені не тільки вживають матчу як напій, а й використовують як інгредієнт для косметики. Вчені виявили, що матчу містить в 100 разів більше епігаллокатехіна (EGC), ніж будь-який інший чай. EGC - найсильніший антиоксидант.

2. Заспокоює

Чай матча використовувався китайськими даосами і японськими дзен-ченцями буддистів в якості розслаблюючого засобу, що дозволяє медитувати - і залишатися «напоготові». Це стан свідомості пов'язано з амінокислотою L-Тіанін, що міститься в листі. L-Тіанін стимулює вироблення в мозку альфа-хвиль, які викликають розслаблення без сонливості.

3. Покращує пам'ять і концентрацію уваги

Іншим результатом дії L-теаніна є вироблення дофаміну і серотоніну. Ці речовини піднімають настрій, сприяють поліпшенню пам'яті і концентрації вніманія. Японци саме цей напій додають в БАДи для підвищення фокусування і уваги, так як саме в даному зеленому чудо-порошку присутня набагато більше (в 5 разів) Л-теаніна, ніж в простому зеленому чаї.

4.Спалює калорії

Матча прискорює метаболізм і допомагає організму спалювати жир приблизно в чотири рази швидше, ніж звичайно. При цьому матчу не викликає ніяких побічних ефектів. Було проведено дослідження, яке встановило, що якщо вживати Матчу перед початком тренування, то це забезпечить спалювання жиру приблизно на 30%.

5. Зміцнює імунну систему

Чай володіє антибіотичними властивостями, які підтримують загальний стан здоров'я. В матчу міститься багато хлорофілу - речовини, яке допомагає зв'язувати і виводити з організму важкі металли.Кроме того, всього лише одна чашка матчу забезпечує значну кількість калію, вітаміну А і С, заліза, білка і кальцію. Регулярне вживання чаю матчу підвищує тонус і дає заряд бадьорості.

Пити Матчу чай чи ні? Вирішувати тільки Вам.

Але спробувати і оцінити по достоінтсву цей чудо-напій повинен кожен. Повірте нам, він здатний змінити ваше самопочуття, здоров'я і життя в кращу сторону.