Як наносити маску на обличчя: основні правила та помилки

Догляд за шкірою обличчя обов'язково включає застосування різних масок . Вони покликані комплексно та ефективно задовольняти потреби шкіри, надають їй доглянутого вигляду. Активні елементи, що містять маски, сприяють стимуляції обмінних процесів у клітинах дерми, що посилює регенерацію тканин. 

Маски на обличчя допомагають позбутися чорних крапок, зморшок, пігментації, акне та інших проблем. Щоб косметичний продукт приніс бажаний результат , необхідно правильно наносити і дотримуватися деяких простих рекомендацій, про які ми поговоримо далі.

Як правильно наносити маску на обличчя?

Японскі маски для обличчя

Багато хто не думає про те, як потрібно нанести маску і роблять це на свій розсуд . Насправді результат застосування засобу багато в чому залежатиме від правильності дій . Кожна представниця прекрасної статі має свої секрети використання масок, але є загальні правила , які передбачають такі етапи:

  • підготовка шкіри;
  • нанесення маски;
  • зняття.

Особливості кожного процесу залежатимуть від типу маски.

Підготовка шкіри до процедури

Для здоров'я шкіри особливо важливо утримувати її в чистоті . Далі потрібно очистити шкіру від бруду, пилу, косметики. У цьому питанні допоможе пінка, тонік чи скраб. За рахунок цього активні речовини миттєво проникають в епідерміс. Засоби для чищення підбираються індивідуально з урахуванням типу шкіри.

Після вмивання промокніть обличчя паперовим рушником. Це допоможе забрати зайву вологу. Маска наноситься на вологий шкірний покрив. Також буде корисним для шкіри обличчя легкий масаж. Він допоможе відкрити пори, щоб усі компоненти маски глибоко проникали у дерму. Щоб виконати масаж, потрібно рухатися м'якими рухами подушечок пальців, що рухаються вздовж масажних ліній, трохи поплескуючи.

Тест на чутливість

Наступний важливий етап - необхідність визначити чутливість шкіри до складу . Для цього потрібно невелику кількість продукту нанести на зап'ястя та почекати кілька хвилин. Точний час очікування реакції шкіри має бути вказано в інструкції. Через день потрібно подивитися на це місце та визначити стан дерми . Якщо відсутня почервоніння, висипання, лущення, значить така маска підходить. Не рекомендується робити тест на чутливість на згині ліктя, оскільки у цій зоні шкіра трохи відрізняється за своїми характеристиками

Тепер ваша шкіра готова до нанесення маски. Кроків процедури багато, але мета одна – дати шкірі відпочити та набратися сил.

Нанесення маски

Перед тим як нанести косметику , рекомендуємо діти пов'язку або шапочку, щоб прибрати волосся. У складі масок немає ніяких токсичних речовин, але вони можуть містити фруктову кислоту і від неї варто вберегти слизову. Ніжну область навколо очей, а також губи та шию слідує обходити. Для правильного нанесення потрібно враховувати склад та консистенцію маски. Наприклад, глиняні засоби зручно накладати за допомогою лопатки, кремоподібні – спонжем. У деяких випадках маску зручно наносити руками.

Після того, як все зроблено, бажано прийняти зручне положення та дати шкірі відпочити. Важливо пам'ятати, що суміш масок відрізняється. Є б'юті-продукти, які течуть і можуть випадково забруднити одяг. Для глиняних масок рекомендується лягти та не розмовляти під час дії маски, щоб шкіра розгладилася.

Зняття маски

Коли час дії маски закінчиться, потрібно обережно змити її теплою водою. Є засоби, які наносяться на всю ніч, вони відрізняються кремоподібною консистенцією і повинні повністю вбратися в шкірний покрив.

Після процедури зняття необхідно нанести крем або сироватку. Це важливо для різних типів дерми. Шкіра після нанесення маски вимагає особливої уваги, тому що сальні залози почнуть швидко відновити необхідну кількість шкірного сала.

Як правильно наносити маску-плівку на обличчя?

Маска плівка для обличчя

Маска плівка нагадує по консистенції крем чи гель. Компоненти, які є у складі, здатні омолоджувати, очищати, протизапальний ефект, а також відновлювати захисний бар'єр шкіри від зовнішніх факторів. Після нанесення маски вона застигає та утворює прозору плівку, яка знімається легким рухом руки. Усередині на ній залишаються забруднення, частинки шкіри, які ороговіли, а також надлишки жиру. Маска плівка для обличчя та як нею користуватись зазначено в інструкції до певного засобу. Процес включає такі етапи :

  • Очищення обличчя за допомогою гідрофільного масла та пінки.
  • Зволоження шкіри.
  • Рівномірне нанесення маски густим шаром.
  • Дати 15-20 хвилин, щоб засіб увібрався.
  • Через пройдений час потрібно зняти маску одним шаром і без будь-яких різких рухів.
  • Зволоження за допомогою крему.

Завдяки вітамінам, а також антиоксидантам виявляється антивіковий ефект. Маска - плівка здатна захоплювати не тільки забруднення, але й про рогівчасті частинки шкіри. Такий продукт більше підійде для комбінованої, нормальної та жирної шкіри. Ще один плюс засобу – більш рівний рельєф шкіри та видиме зменшення розміру пір.

Як правильно наносити альгінатну маску на обличчя?

Альгінтна маска для обличчя

Альгінатна маска для обличчя – це інноваційний б'юті – продукт, який допоможе омолодити, освіжити та підтягнути шкіру обличчя. Він складається з кислоти, яку одержують із морських водоростей. Маска виглядає у формі різнокольорового порошку, який потрібно розводити водою. Користь альгінатних масок для обличчя неоціненна:

  • з тимуляція регенерації тканин та процесу обміну;
  • вона підходить для різних типів шкіри;
  • звуження пір;
  • підвищення еластичності дерми ;
  • зволоження шкіри .

Перед використанням косметики потрібно очистити шкіру, використовуючи молочко або тонік. Можна зробити пілінг, це допоможе позбавитися від мертвих клітин. Далі потрібно виконати такі дії:

  • Освіжити шкіру тоніком та нанести сироватку.
  • Поки вона вбирається, необхідно зробити маску. Потрібно взяти порошок і змішати з водою, пропорція 1: 3 . Вийде маса схожа на сметану, її потрібно відразу нанести, інакше через 5 хвилин вона може перетворитися на гуму.
  • Нанести за допомогою дерев'яної лопатки на обличчя. Шар має бути товстим. Наноситься маска на обличчя, шию, підборіддя та губи.
  • Півгодини потрібно почекати та зняти маску. Для цього треба підхопити її, взявшись за нижній край і потягнути вгору. Залишки видаляються за допомогою тоніка.

Після процедури нанесення можна не вмиватися. Альгінатні маски відразу після нанесення впливають зі шкірою. Рекомендується їх наносити 1-3 рази на тиждень.

Як правильно наносити тканинну маску на обличчя?

Тканинна маска для обличчя

Тканинні маски мають попит за рахунок простоти використання та ефективності. Вони усувають сухість, запалення, зневоднення та надають ліфтинг – ефект. Користь продукту відразу буде видно. Разом з маскою можна використовувати патчі чи засоби для шкіри навколо очей. 

Як користуватись тканинною маскою для обличчя точно вказано в інструкції. Маска для обличчя тканинна легко одягається та має прорізи для очей. Її потрібно тримати від 15 до 30 хвилин і після цього просто зняти. Повторно продукт не слід використовувати. Рекомендуємо зберігати маски для обличчя в прохолодному місці або холодильнику.

Як правильно наносити глиняну маску на обличчя?

Маска для обличчя з глини

Глина відрізняється унікальними природними властивостями. Для виготовлення масок використовують рожеву, зелену, блакитну, білу або червону глину. Кожна їх має свої особливості. Засіб не просто очищає, а й забезпечує м'яке відлущування. Колір шкіри буде яскравішим. Розберемося , навіщо потрібна глиняна маска для обличчя і як користуватися.

Глиняна маска має свою процедуру нанесення:

  • Після очищення наноситься щільний шар глини . Є консистенції, які вимагають попереднього розчинення за допомогою прохолодної води.
  • Маску треба тримати не більше 30 хвилин. Скільки саме вказується зазвичай на упаковці.
  • Щоб змити засіб, потрібно бризнути водою та вмитися. Після цього наноситься тонік та крем.

У глиняної маски для обличчя користь велика. Продукти здатні збалансувати вироблення олії та допоможуть абсорбувати надлишки олії. Глиняні засоби допоможуть заспокоїти роздратування і борються з прищами .

Як наносити колагенову маску на обличчя?

Колагенова маска для обличчя

Колагенова маска для обличчя використовується, якщо шкіра пересушена, втратила тонус або має тьмяний колір. Засіб відрізняється швидким ефектом. Текстура шкіри покращується, дрібні зморшки розгладжуються. Розрізняють такі види коштів :

  • порошкові – потрібно розвести сироваткою;
  • тканинні - просочені колагеном;
  • желеподібні – на основі гідрогелю.

Маска для обличчя з колагеном наноситься після очищення чи скрабування. Наноситься засіб не більше ніж на 30 хвилин. Важливо дотримуватись чіткої інструкції і не поспішаючи знімати маску.

Як часто можна наносити маску на обличчя

Косметологи рекомендують користуватися маскою 1-2 рази на тиждень. Але в кожному конкретному випадку регулярність визначається індивідуально, залежно від стану шкіри та типу маски. Радимо звертати увагу на вказівки виробника в інструкції. Тип шкіри також впливає на частоту застосування:

  • Жирна шкіра відрізняється негарним блиском, розширеними або закупореними порами. Робити маски потрібно не менше двох разів на тиждень.
  • Нормальна шкіра передбачає застосування маски 1 разів на тиждень.
  • Суха шкіра потребує зволоження і більше схильна до раннього утворення зморшок , маска наноситься 1-2 рази на тиждень.
  • Чутлива шкіра - такий тип потребує професійного підбору косметичних продуктів і маску потрібно робити не частіше ніж двічі на тиждень.
  • Комбінована шкіра потребує особливого підходу. Певні зони потрібно додатково зволожувати, щоб скоригувати різницю у стані ділянок шкіри.

Маски містять активні компоненти та корисні інгредієнти, які відповідають за вирішення поставлених завдань. До кожного б'юті-засобу додається інструкція, яку потрібно докладно вивчити.

11 помилок при використанні масок для обличчя

Щоб маска ефективно працювала, важливо правильно її вибирати і використовувати. Розглянемо 11 найпоширеніших помилок, які часто припускаються:

  • Не підбираєте маску відповідно до вашого типу шкіри. Тільки правильно вибраний продукт виправдає результат. Різні маски по-різному наносяться на певні ділянки .
  • Чи не читаєте інструкцію до маски для обличчя. До кожного засобу виробники докладають докладну інструкцію.
  • Не дотримуєтеся гігієни. Шкіра обличчя має бути очищена перед нанесенням маски. Потрібно видалити бруд, пил, косметику і лише після цього можна наносити маску.
  • Маска нещільно прилягає до шкіри. Від того, наскільки щільно продукт розташований до шкіри, залежатиме швидкість проникнення його компонентів у верхні шари.
  • Ви багато рухаєтеся після нанесення маски. Коли маска на шкірі краще почитати книжку чи спокійно полежати. Через рухи засіб може нещільно прилягати і результат себе не виправдає.
  • Тримайте маску на обличчі надто довго. Якщо маску залишати до повного висихання, може з'явитися відчуття стягнутості, лущення. Частинки, які засохли забиватимуть пори, що провокує розвиток запального процесу. Тому потрібно чітко дотримуватись інструкції.
  • Не дотримуйтесь температурного режиму води. Глиняні та протизапальні маски змиваються теплою водою. Якщо шкіра нормальна чи суха, можна використовувати настій із трав. Якщо вода буде гарячою, шкіра пересушується.
  • Знімаєте маску спиртовмісним лосьйоном або тоніком. Знімати маску не можна за допомогою засобів, які містять спирт, це негативно впливає на стан шкіри.
  • Наносити маски щодня. Наносити маску потрібно не частіше ніж 1-2 рази на тиждень. Якщо шкіра проблемна, допускається з разу. При щоденному використанні порушується гідроліпідний (водний) баланс.
  • Наносьте маски на пошкоджену шкіру. Така дерма чутлива до будь-яких компонентів. Це може спричинити алергічну реакцію.
  • Чи не перевіряєте термін придатності маски. У кожного косметичного засобу вказано термін придатності, який потрібно враховувати під час купівлі.

Маски для обличчя мають різне призначення та техніку нанесення. Це варто враховувати під час їх використання. Правильно обрана та нанесена маска подарує вашій шкірі здоров'я та красу.

Більше інформації по цій темі:

Акція! Роби репост - отримуй Знижку 10%

Акція! Роби репост - отримуй Знижку 10%

Термін дії акції - на постійній основі Зробіть репост/перепост будь-якої нашої публікації на своїй сторінці в соціальній мережі, і отримайте гарантовану Знижку 10% на покупку*! Репост можна зробити 2-ма способами: Зайти на нашу сторінку в Facebook і натиснути кнопку "Поділитися&..

Зимовий догляд: TOP-5 кремів для обличчя

Зимовий догляд: TOP-5 кремів для обличчя

  Ведущие косметологи Украины поделились особенностями ухода за кожей лица в осенне-зимний период. Именно в этот период года женщин особенно беспокоит повышенная сухость кожи, шелушение, стянутость и покраснения. Каждая женщина, по мнению специалистов, должна правильно сбалансирова..

Сонцезахисний крем. Сучасні безпечні японські технології

Сонцезахисний крем. Сучасні безпечні японські технології

Хочете, щоб у вас була здорова, сяюча шкіра? Проявіть про неї додаткову турботу перед відпусткою і заздалегідь подбайте про сонцезахисний крем. Поговоримо про те, як сонце впливає на нашу шкіру, про методи захисту від згубного впливу сонячних променів, і як японські технології допомагають попередити..

Рекомендовані товари

ОТОМЕ Delicate Care Recovery Face Mask Маска для обличчя з чутливою шкірою 1шт., 25 мл

ОТОМЕ Delicate Care Recovery Face Mask Маска для обличчя з чутливою шкірою 1шт., 25 мл

ОТОМЕ Delicate Care Recovery Face Mask Маска для обличчя з чутливою шкірою 1 шт., 25 мл.  Відновлююча маска має унікальну форму, яка щільно прилягає, забезпечуючи максимальне проникнення актив..

382 грн.

OTOME Face Mask Ultra Lifting Омолоджуюча маска для обличчя, 31 мл

OTOME Face Mask Ultra Lifting Омолоджуюча маска для обличчя, 31 мл

OTOME Face Mask Ultra Lifting Омолоджуюча маска для обличчя Маска для обличчя Anti-age дає ефект ліфтингу, зволоження шкіри, розгладжує зморшки. Вона забезпечить необхідний догляд за шкірою обличчя..

754 грн.

ОТОМЕ Problem Care Cream Anti Acne Крем для проблемної шкіри обличчя, 30 г

ОТОМЕ Problem Care Cream Anti Acne Крем для проблемної шкіри обличчя, 30 г

ОТОМЕ Problem Care Cream Anti Acne Крем для проблемної шкіри обличчя, 30 г Японський крем для проблемної шкіри обличчя компанії Отоме стане справжнім рятувальним колом для вашої дерми. Він має збал..

2891 грн.

OTOMЕ DELICATE CARE Recovery Cream Крем для чутливої шкіри обличчя, 30 г

OTOMЕ DELICATE CARE Recovery Cream Крем для чутливої шкіри обличчя, 30 г

OTOMЕ DELICATE CARE Recovery Cream Крем для чутливої шкіри обличчя, 30 г. Відновлюючий крем для чутливої шкіри містить заспокійливі інгредієнти, які допомагають знизити подразнення та почервоніння ..

3156 грн.

SHINSHI  Men's Skin Care Active Cream Чоловічий крем для обличчя, 50г

SHINSHI Men's Skin Care Active Cream Чоловічий крем для обличчя, 50г

SHINSHI Men's Skin Care Active Cream Чоловічий крем для особи Чоловічий крем для обличчя SHINSHI – це високотехнологічний косметичний продукт, який можна використовувати для щоденного дог..

1495 грн.

OTOME Serum Cream Ultra Lifting Омолоджуючий крем для обличчя, 40г

OTOME Serum Cream Ultra Lifting Омолоджуючий крем для обличчя, 40г

OTOME Serum Cream Ultra Lifting Крем для обличчя, що омолоджує, 40 г Омолоджуючий крем для обличчя покращує стан шкіри, зробить її більш пружною, еластичною та молодою. Він забезпечить правильний а..

4903 грн.

OTOME Aqua Basic Care Moisturising Cream Зволожуючий крем для обличчя, 40 мл

OTOME Aqua Basic Care Moisturising Cream Зволожуючий крем для обличчя, 40 мл

Зволожувальний крем для обличчя Отоме / Aqua Basic Care Moisturising Cream Otome, 40 мл Якщо водний баланс не заповнити, то шкіра стає грубою та сухою, вона може розтріскуватися. Продукти ОТОМЕ роз..

2441 грн.

Коментарі

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре