WoMo-портрет: Ганна Глазунова

Бути різнобічно розвиненою особистістю – однозначний плюс та must для успішного підприємця. Ганна Глазунова — магістр комп'ютерних наук, у минулому досвідчений банківський менеджер зараз вивчає фармацію та дерматологію, щоб розвивати свій бізнес: просування високотехнологічної японської косметики преміум-класу в Україні. Що штовхає жінок кидати хороші посади і поринати у бізнес, постійно вчитися та долати виклики материнства, справляючись з усім цим одночасно? Про свій досвід розповідає керуючий партнер Wamiles Ukraine, співзасновниця та продюсер у Otome Cosmetics Ганна Глазунова.

Про шлях до підприємництва

У мене в дитинстві не було якоїсь однієї мрії щодо свого призначення. Я досить рано розпочала свою кар'єру, коли у 9-му класі у вільний від навчання час підробляла у косметичній компанії AVON. Можу сказати, що я ще й дуже добре тоді заробляла. І, головне, вже тоді я зрозуміла, що спілкування з людьми це моє. Продажі давалися легко, а бар'єр «зайти в зачинені двері та встановити контакт із незнайомими людьми» був просто перестрибнутий.

Я виросла в скромній родині викладача, слова «розкіш» та «достаток» мені тоді були незнайомі. Дуже добре пам'ятаю, як 5-6 місяців поспіль викладачам взагалі не платили зарплати, і грошей у хаті просто не було. Тоді, будучи 7-річною дитиною, я вирішила: хочу жити краще, хочу жити в достатку та фінансову незалежність. І обов'язково за кермом червоного авто, зроблю для цього все можливе та неможливе!

Вибір моєї першої освіти був досить дивним. Магістр з комп'ютерних наук! Я пам'ятаю, що я уявляла собі, що працюватиму в діагностичному медичному центрі. Звісно, жодного діагностичного центру не було, але я вдячна собі за цей вибір. За 6 років я натренувала свій мозок вирішувати такі складні завдання та комбінації, що всі подальші спеціальності та кроки давалися дуже легко.

Далі я освоїла спеціальність «фінанси та банківську справу» та зайнялася бажанням працювати у великому структурному банку. Мене з першої співбесіди запросили на посаду менеджера із роботи з клієнтами. Десять років я ефективно та із задоволенням пропрацювала у банку ПУМБ, стала керуючою VIP-відділення у Донецьку. Коли до міста прийшла війна, мені запропонували в Києві посаду керівника продажів Управління VIP клієнтів по всій Україні. І незважаючи на те, що посада була завидна, вже через рік я відчула, що можу і маю створити щось своє. Я принципово відмовилася від думки робити щось паралельно – не буде потрібної мотивації та драйву.

Не втомлюсь дякувати своєму чоловікові, що не дивлячись на важку тоді ситуацію у своєму бізнесі, він підтримав мене. Адже так важливо, коли поряд із тобою люди, які вірять!

Про любов до Японії та японської косметики

Ідея продажу японської косметики виникла від кохання! Я закохалася ще 6 років тому як звичайний споживач у WAMILES, скуштувавши їх БАДи, що зупиняють старіння організму та скатки для обличчя, що очищає обличчя навіть від чорних крапок!

Проте коли прийшла ідея представляти їх в Україні, з'явилося багато перепон. Адже цей бренд взагалі не займається дистрибуцією, вони навіть не мають відповідних процедур і протоколів. Вони закритий великий виробник для японських дівчат. Ця косметика сьогодні не представлена ​​ні в Європі, ні в Америці. Нам знадобилося 8 місяців, щоби переконати їх працювати з Україною. Для Wamiles дуже важливими є репутація та імідж бренду. Тому, перш ніж підписати контракт із нами, вони приїжджали до Києва — вони були переконані, що тут війна та розруха.

Коли ми підписали перший контракт та отримали ексклюзив на всю Україну, моєму щастю не було меж. Мене не зупиняли жодних труднощів. Я вірила у успіх цього проекту.

Про бренд Wamiles

Wamiles мене відразу вразив своєю філософією. Засновник компанії, біохімік Сета Коїчі, у день заснування компанії в Японії сказав: жодної ієни не буде витрачено на рекламу. Так, за 40 років існування бренду в Японії, вони виросли до: Власного Наукового Центру зі статусом державної установи, 1700 монобрендових салонів по всій Японії, 2 власних заводів, власного гейзера, де видобувають інгредієнти для косметики. І всього цього вони добилися відгуками та сарафанним радіо мільйонів задоволених клієнтів! Це мене вражає до мурашок!

У Японії не прийнято робити уколи краси і, тим більше, їх не роблять у салонах краси і без особливих свідчень. Японки дуже рано починають доглядати шкіру і старіють дуже красиво, не прагнучи випрасувати всі зморшки на своєму обличчі. Японські вчені сьогодні виробляють сироватки, які доведено працюють як голка косметолога. І, насправді, виникає питання: а навіщо пошкоджувати свою шкіру, якщо такого ж ефекту можна досягти косметикою? Я щаслива нести цю японську філософію та технології в Україну. Дуже хочеться, щоб кожна українська дівчина знала, що вона унікальна в кожній своїй рисі та зморшках! Щоб вона любила себе. Щоб вона берегла та зберігала те, що їй дала природа. І не поспішала так рано вдаватися до ін'єкцій.

Можу сказати, що у 2019 році ми перевиконали поставлені цілі на 120%, що дозволило нам інвестувати кошти у розширення асортименту. І вже 2020 року ми представили в Україні нові БАДи. Такий популярний сьогодні питний трипептид колагену, а також БАД для стрункості та зниження жиру.

Вся наша продукція не відноситься до доступних та дешевих засобів. У ній використано дорогі нано-технології, ліпосомальне виробництво, унікальні компоненти. І мені дуже подобається японський мінімалізм: ніяких кремів під очі, ранкових та нічних доглядів. Всього 3 кроки, і ви отримуєте здорову красиву шкіру.

Про команду, менеджмент і продаж

Що потрібне для успішного бізнесу? Звісно, важливі сам продукт та ідея. Але для мене номер один – це Команда! Коли ми тільки починали і робили перші кроки, багато сильних людей пішли за мною. Повірили та ризикнули тоді, коли не було жодних гарантій та стабільності. Я це дуже ціную. На той момент це була величезна підтримка та фундамент. І відповідальність я відчувала вже не лише за себе, а й за хлопців та їхні сім'ї. А це ух якась мотивація!

Перше, що я сказала людям: «Хлопці, ми маємо запас на 6 місяців. Що буде далі – залежить від кожного із вас! Сфера б'юті сповнена конкуренції та великих гравців, тут дуже не просто проявити себе. Ми повинні всі разом рвати, ми повинні діяти зовсім інакше! Дивитись на конкурентів та робити інакше! Робити краще! Стати вибором №1 для кінцевого клієнта». Я дуже вдячна команді. Хлопці зробили неможливе. За перший рік ми стали впізнаваними, наша продукція стояла на вітринах топових салонів краси.

Про продаж

Що головне у продажах? Клієнт! У нас у компанії клієнт – це найважливіше. Про це знає будь-який відділ, все обертається лише довкола потреб наших клієнтів. Кожен співробітник, навіть відділ фінансів чи дизайну, досконало знають наш продукт. Є прихильниками бренду.

Я не люблю продавати. Я люблю дбати. Коли кожен менеджер компанії не продає, а дбає про Клієнта – тоді й процвітає бізнес. Ми знаємо все про наших клієнтів, фіксуємо всі зауваження, чуємо пропозиції від наших прихильників. І, що важливо, ми гнучкі. Я вважаю, що сьогодні дуже важливо виявляти гнучкість, швидко реагуючи на зміни у поведінковій моделі клієнтів та обстановці у світі.

Ми маємо плани на майбутнє. Не хочу поки що розкривати таємниці. Вже цього року ми розпочинаємо масштабування бізнесу. І в найближчі 5 років, я впевнена, нас стане значно більше. А я мрію, щоб якнайбільше дівчат по всьому світу стали красивішими з Wamiles.

Про бізнес, ризик та відпочинок

Все, що не заборонено – дозволено! Ця думка дуже допомагала мені на початку шляху. Я просто робила. Навіть якщо страшно. Навіть якщо не виходило. Я пробувала знову і знову. І я точно знала, що все, що ми робимо із задоволенням, приречене на успіх.

Якими своїми рисами я пишаюся? Сміливістю до змін та гнучкістю. Вірою в успіх. Вмінням мріяти як дитина. Довіряти та притягувати унікальних людей. Умінням швидко встати, після того, як упав.

У моменти стресу, я стаю активнішою. Починаю планувати, діяти та робити нові кроки. Щоб розслабитись мені важливо побути однією. Полежати на траві або у ванній кімнаті з содою та сіллю. Пограти зі своїм собакою. Спорт також дуже допомагає зняти напругу.

Про сім'ю та чоловіка

За всі свої здобутки сьогодні я вдячна сім'ї. Мені дуже пощастило з чоловіком, тому що в його обличчі я завжди отримую підтримку. У чоловіка свій бізнес та досить щільний графік, але він завжди готовий допомогти. У нас у сім'ї немає поняття – жіночі обов'язки чи чоловічі. Або що жінка винна. Ми маємо партнерські відносини, ми разом виховуємо доньку. Якщо мені потрібно виїхати у відрядження, то жодних проблем у нашому домі немає. Батько може все!

Про принципи батьківства

У нас є донька Сашко та загальний улюбленець Вегас – милий джек-рассел-тер'єр. Ми любимо разом кататися на велосипедах, дивитись фільми, гуляти. Доньці 9 років, і вже сьогодні ми з чоловіком навчаємо Сашка фінансової грамотності. На це літо у неї у списку книг Бодо Шефер «Пес Мані чи абетка грошей».

Сашко вже має свій рахунок у МОНОбанку. І місяць тому вона самостійно купила собі гіроскутер. Для цього протягом трьох місяців вона складала бізнес-план і думала, як можна заробити гроші. Продавала коктейлі на вулиці, реалізувала кілька іграшок на OLX, залучалася для домашньої роботи. Ой з якою гордістю вона купувала собі цей гіроскутер!

Я не ставлюся до мам, які гасають зі своїм чадом, оберігаючи його від усіх перешкод та труднощів життя. Я включаюсь лише тоді, коли є загроза для життя чи психіки дитини. Більше намагаюся їй довіряти і давати можливість самостійно крокувати життям.

Ми як батьки намагаємося не зловживати подарунками та виконанням усіх бажань. Адже якщо потреби дитини швидко кимось закриваються, немає мотивації шукати шляхи вирішення. Немає мотивації вчитися та рости.

Про приклади для наслідування та видатних жінок

У мене немає кумирів, і навіть часу не вистачає стежити за чиїмось життям. У вільний час я навчаюсь. Сьогодні я вступила до Київського Університету Технологій на спеціальність «Фармація» і паралельно проходжу кілька курсів з фізіології та дерматології в американському Duke University.

До жінок нашого часу, близьким за духом, хочеться віднести Алуніку Добровольську, відому НЛП-тренера та психотехнолога. Це геніальна жінка та чудова людина. Скільки людей по всьому світу вона зробила щасливішим і допомогла злетіти! Регулярно проходжу її тренінги, студіюю відео-підручники. Навчання відкриває мені все більші межі у всіх сферах життя.

Стаття із сайту https://womo.ua/womo-portret-anna-glazunova/