Як доглядати шкіру обличчя взимку?

Кажуть, що природа не має поганої погоди. Але як це пояснити нашій шкірі, яка взимку особливо сильно зазнає впливу холодного вітру, а також низьких температур. В результаті виникають такі проблеми, як почервоніння, зневоднення, сухість, лущення, стягнутість. Основний догляд за шкірою обличчя взимку відрізнятиметься від літнього та включає кілька послідовних етапів.

Зміна сезонів тягне за собою зміну косметички. Догляд за шкірою взимку має свої особливості, про які ми поговоримо далі. Також розглянемо які засоби використовувати краще і як правильно доглядати різні типи шкіри в цю пору року .

Що відбувається зі шкірою обличчя у зимовий період?

Зимовий період – це серйозне випробування для шкіри. В цей час Необхідно особливу увагу приділяти захисту шкіри. Природний захисний бар'єр під впливом сезонних факторів та холоду буде сильно ослаблений, що сприяє втраті вологи. Шкіра втрачає еластичність, порушується гідроліпідний баланс. Вона стає сухою та слабкою, тому є велика загроза для шкіри взимку.

Щоб мінімізувати негативний вплив навколишнього середовища, потрібний правильний догляд за шкірою обличчя взимку . Крім зовнішніх факторів, спостерігається також внутрішня перебудова в організму. Вона супроводжується гормональними коливаннями, що впливає на обмін речовин. Догляд за шкірою обличчя у зимовий період має враховувати й ці нюанси. Вона потребує м'якого очищення та додаткових б'юті - продуктів, які допоможуть не лише відновити, а й підтримати її природний баланс. Догляд за шкірою обличчя взимку залежатиме від типу шкіри. Олії, скраби, крему, маски та інші продукти вибираються в залежності від конкретних потреб.

Догляд за шкірою обличчя взимку у домашніх умовах?

Домашній зимовий догляд за шкірою обличчя включає декілька послідовних етапів:

  • Очищення. Очищати обличчя можна за допомогою молочка чи пінки. Наносити засіб потрібно ватним тампоном за масажними лініями. Після цього догляд узимку за шкірою обличчя передбачає вмивання міцелярною водою. Також можна використовувати муси. На відміну від міцелярної води та пінок вони діє більш ефективно та м'яко.
  • Тонізування шкіри та відновлення ph-балансу необхідно після кожного вмивання. Тоніки корисно використовувати не лише увечері, а й уранці.
  • Зволоження. Шкіра потребує інтенсивного зволоження. У зимовий час варто підбирати креми, які містять хітозан та гіалуронову кислоту. Вони сприяють інтенсивному зволоженню та допоможуть створити захисну плівку, яка мінімізує втрату шкірою вологи. Густий живильний крем здатний замінити нічний та денний крем. Він стане гарною «підкладкою» під макіяж.
  • Захист та харчування. У хід взимку за шкірою обличчя повинен включати використання масок та сироваток. Сироватку потрібно наносити на п'ять-десять хвилин до зволожуючого крему. Якщо шкіра піддається сильному впливу холоду і морозу, необхідно посилене харчування. До складу поживних засобів повинні входити олії, жирні кислоти, вітаміни, а також екстракти рослин.

Догляд за шкірою обличчя в домашніх умовах взимку має бути регулярним.

Правила догляду за типами шкіри у зимовий час

Догляд за шкірою обличчя взимку передбачає використання м'якших засобів. Збагачені екстрактами рослин та оліями продукти інтенсивно зволожуватимуть шкіру протягом дня. Також правила догляду взимку включають такі важливі пункти:

  • Потрібно забезпечити постійне зволоження. Для цього до звичного крему потрібно додати сироватку або емульсію.
  • Необхідно використовувати креми та сироватки з вітаміном С. Саме він допоможе зберегти літнє сяйво шкіри та її натуральний колір.
  • Слід відкласти агресивніші засоби, а також продукти з великим вмістом етилового спирту, оскільки вони можуть провокувати сухість шкіри.
  • До реми слід наносити за 20 хвилин до виходу надвір.
  • Зневоднення шкіри провокує появу зморшок, тому не зайвим буде свій арсенал засобами догляду за зоною навколо очей.

Не варто забувати про губи, для них потрібен зволожуючий бальзам із жирною та щільною текстурою.

Правила догляду за шкірою обличчя взимку також передбачають заміну засобів для різних типів шкіри. Розглянемо докладно особливості кожного типу докладно.

Догляд за чутливою шкірою обличчя взимку

Чутлива шкіра взимку потребує посиленого харчування. Саме вона найважче реагує на зміну сезонів. можливо почервоніння, стягнутість, лущення. Догляд за чутливою шкірою взимку повинен включати застосування заспокійливих та протизапальних продуктів.

Догляд за жирною шкірою обличчя взимку

Жирна шкіра взимку може сильно блищати і схильна до появи висипу вугрів. Під впливом вологи, вітру, а також низьких температур сальні залози працюватимуть інтенсивніше, саме тому пори можуть забруднюватися.

Якщо очищення та догляд за шкірою обличчя взимку в домашніх умовах не виконується правильно, пори можуть сильно закупоритися, з'являється роздратування, починається запалення. Догляд за жирною шкірою взимку повинен забезпечити також зволоження. На деяких ділянках вона може стати сухою.

Догляд за сухою шкірою обличчя взимку

Суха шкіра взимку може стати більш чутливою, тому потребуватиме максимального захисту. З'являються почервоніння, стягнутість, сухість. Потрібно вибирати засоби для сухої шкіри. У зв'язку з цим важливо підібрати б'юті - продукти з оптимальним харчуванням, зволоженням та використанням більш насичених компонентів.

Зберегти суху шкіру гладкою та суперзволоженою можна, якщо додати засоби, які утримують вологу, живлять дерму. Обов'язково потрібен зволожуючий крем, маски, емульсії.

Догляд за комбінованою шкірою обличчя взимку

Комбінована шкіра взимку стає сухою та вразливішою на деяких ділянках. Тому важливо інтенсивне зволоження та усунення ознак зневоднення.

Також догляд за комбінованою шкірою взимку передбачає правильний вибір коштів. Вмиватися краще прохолодною водою, використовувати молочко, тонік чи гелеподібні засоби. Нічний крем подарує сили для відновлення епідермісу після стресів.

Правила догляду за шкірою обличчя взимку: поради косметолога

Зволожуйте шкіру якнайбільше. Саме таку пораду дають косметологи. У складах косметики повинні бути вітаміни, мікроелементи, олії, кераміди, рослинні екстракти, гіалуронова кислота. Догляд за шкірою обличчя в зимову пору року обов'язково повинен включати маски. Саме вони забезпечують шкірі сяючий здоровий вигляд і додаткове харчування. Щільний тональний крем та силіконові основи також стануть чудовим помічником узимку.

Також є кілька заборон чого робити не можна:

  • не користуйтеся жорсткими скрабами;
  • не виводьте з раціону жири;
  • не використовуйте крем одразу перед виходом на вулицю:

Крім вологи, дерма втрачає також мінерали та вітаміни. Їх можна відновити за допомогою нічних кремів, вітамінних комплексів та правильного харчування. Не забудьте покласти в косметичку зволожуючий крем, тонік, що очищає, бальзам для губ. Для протистояння сірості та зневірі необхідно наповнити свій раціон антиоксидантами - це вітаміни A, C, E, які містяться в овочах та фруктах.

Правильний догляд за шкірою обличчя взимку зробить її здоровою і красивою, ви виглядатимете бездоганно.

Більше інформації по цій темі:

Як і який шампунь вибрати для волосся: особливості, рекомендації, відгуки

Як і який шампунь вибрати для волосся: особливості, рекомендації, відгуки

Сьогодні можна підібрати шампунь з урахуванням різних факторів: стан шкіри голови, вартість, стан волосся, його довжина, наявність завивки. Я понські шампуні відрізняються органічним збалансованим складом з інгредієнтів, які не просто очищають, а й дбайливо доглядають кожну пасму. Купити япон..

Еліксири молодості: огляд японських сироваток для обличчя

Еліксири молодості: огляд японських сироваток для обличчя

Японська сироватка для обличчя обов'язково має бути в б'юті-арсеналі кожної дівчини . Вона містить концентрований комплекс активних інгредієнтів , які проникають у глибокі шари шкіри. Активні компоненти становлять до 70% серуму, тому продукт миттєво вбирається та демонструє добрий резуль..

Основні правила нанесення маски на обличчя

Основні правила нанесення маски на обличчя

Догляд за шкірою обличчя обов'язково включає застосування різних масок . Вони покликані комплексно та ефективно задовольняти потреби шкіри, надають їй доглянутого вигляду. Активні елементи, що містять маски, сприяють стимуляції обмінних процесів у клітинах дерми, що посилює регенерацію тканин.&n..

Рекомендовані товари

OTOME Aqua Basic Care Moisturising Serum Concentrate Зволожуюча сироватка для обличчя, 47 мл

OTOME Aqua Basic Care Moisturising Serum Concentrate Зволожуюча сироватка для обличчя, 47 мл

Зволожувальна сироватка для обличчя Отоме / Aqua Basic Care Moisturising Serum Concentrate Otome, 47 мл Вік: 16+ Призначення: догляд за шкірою обличчя і навколо очей, шиєю. Тип шкіри: нормаль..

1899 грн.

OTOME Serum Concentrate Ultra Lifting Омолоджуюча сироватка для обличчя,  47мл

OTOME Serum Concentrate Ultra Lifting Омолоджуюча сироватка для обличчя, 47мл

Омолоджуюча сироватка-концентрат для обличчя OTOME / Serum Concentrate Ultra Lifting Otome, 47мл Вік: від 30-35 років Призначення: антивіковий догляд Тип шкіри: будь-який тип Опис Конце..

3673 грн.

ОТОМЕ Moisturizing cream-fluid foundation natural glow Зволожуючий крем-флюїд з ефектом сяйва

ОТОМЕ Moisturizing cream-fluid foundation natural glow Зволожуючий крем-флюїд з ефектом сяйва

ОТОМЕ Moisturizing cream-fluid foundation natural glow Зволожуючий крем-флюїд з ефектом сяйва Кожна з нас мріє про гарну, здорову шкіру. Зволожуючий крем флюїд Moisturizing cream - fluid foundation..

1360 грн.

Коментарі

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре