Яких вітамінів не вистачає шкірі у холоди та звідки їх отримувати?

Наша шкіра не буває здоровою сама по собі, вона як дзеркало всього організму. Зіма – час справжніх випробувань не тільки для нас , а й для нашої шкіри. Організм часто перебуває у стресових умовах, а шкіра під впливом вітру та низьких температур стає більш сухою, ослабленою, зневодненою.

Провідні косметологи та дерматологи підтверджують, що вітаміни для шкіри необхідні у будь-яку пору року. Для сухої шкіри вітаміни взимку стануть справжнім рятівним колом. Поповнювати вітамінний баланс потрібно зсередини та зовні. Розберемося. які в вітаміни для шкіри обличчя особливо потрібні і де вони містяться.

Вітамін С для шкіри

Вітамін С асоціюється з дитинства з яскравим апельсином, користю та гарним настроєм. Це справжній герой у боротьбі зі старінням. Вітамін С для шкіри є ефективним антиоксидантом. З його допомогою виконується синтез та процес утворення колагену в шкірі. Коли захисна система дає збій, він обеззброює вільні радикали, які можуть зашкодити клітини. Також у вітаміну С користь для шкіри проявляється у таких властивостях:

  • загоєння ран;
  • зниження негативного впливу ультрафіолету;
  • протизапальну дію;
  • вирівнювання мікрорельєфу;
  • запобігання випаровуванню вологи.

Він зміцнює імунну систему та стимулює обмін речовин. У вітамін а З впливом на шкіру лише позитивне. Він не синтезується в організмі, а надходить із продуктів харчування . Такі вітаміни для шкіри обличчя взимку є в різних цитрусових, зелені, яблуках, смородині, обліпихі та інших продуктах . Також він міститься в різних формах у косметичних засобах. Креми, сироватки, маски, тоніки та інші б'юті – продукти насичені вітаміном С.

Вітамін С для шкіри

Вітамін D для шкіри

Вітамін d для шкіри виробляється під впливом сонячного світла, тому взимку його катастрофічно не вистачає. Вітамін допоможе побороти зимову нудьгу, зміцнює імунну систему та захищає від різних інфекцій. Продукт міститься у молочних продуктах, рибі, грибах, але задовольнити його денну потребу можна лише приймаючи вітаміни.

Вплив вітаміну d на шкіру винятково позитивний:

  • допомагає захистити дерму, сприяє її відновленню;
  • стабілізує водний баланс і утримує вологу , захищаючи її від втрати;
  • знімає запалення;
  • використовується для пружності, еластичності шкіри;
  • сприяє знищенню вільних радикалів, які можуть спричинити передчасне старіння.

Вчені прийшли до висновку, що недолік вітаміну D може призвести до втрати шкірою природної пігментації при руйнуванні меланіну. Це своєрідні вітаміни для молодості шкіри. Вони є активною речовиною та застосовуються в косметології. Вітамін Д можна знайти у складі засобів, які розроблені проти старіння шкіри. Це сироватки, креми, лосьйони, емульсії.

Вітамін D для шкіри

Біотин для волосся та нігтів

В7 або біотин – це водорозчинний елемент, який відноситься до групи В і допоможе зробити ваше волосся розкішним, а нігті сильнішим. Раніше вітамін називався Н, що у перекладі з німецької Haar und Haur означає волосся та шкіра. Його часто додають у засоби для волосся, крему та косметичні продукти для рук та нігтів . Біотин для волосся допомагає стимулювати вироблення власного колагену волосся і має низку інших переваг:

  • запобігає перерізу волосся;
  • захищає від випадання;
  • бореться з ламкістю;
  • оберігає шкіру від зайвої жирності та появи лупи.

Вітамін біотин для волосся застосовують також для надання яскравості пігменту волосся. Біотин для нігтів також важливий. Він зміцнює нігтьову пластину, відновлює її здоровий вигляд та колір.

Біотин для волосся та нігтів

Колаген для шкіри

Колаген можна зустріти у різній косметиці. Він є основою сполучної тканини. Майже третина білків, які є в нашому організмі, містяться і в колагені.

До оллаген для шкіри обличчя володіє такими властивостями :

  • підвищення захисних властивостей дерми;
  • сповільнення появи зморшок, ліфтинг-ефект;
  • прискорення загоєння та відновлення;
  • здатність зробити шкіру гладкою, еластичною, пружною;
  • утворює тонку плівку, яка здатна притягувати та утримувати молекули води;
  • п дає дія масел при спільному застосуванні.

При недостатній кількості колаген а в шкірі вона стає тонкою та сухою, в'яне. Крім того, корисний продукт зміцнює нігті, запобігає їх ламкості. Він міститься у таких продуктах, як курка, риба, яловичина, морепродукти. Також отримати колаген можна за допомогою ін'єкцій, різних косметичних процедур, а також спеціальних засобів.

Є різні косметичні продукти з колагеном для шкіри : сироватки, антивікові та емульсії, що ренерують креми і креми для сухої шкіри . Маски на його основі застосовуються в програмі професійних процедур, що омолоджують.

Колаген для шкіри

Гіалуронова кислота для зволоження шкіри

Гіалуронова кислота для шкіри – універсальний компонент, який швидко заповнює втрату вологи, підвищує тонус та пружність шкіри. Одна її молекула здатна утримати до тисячі молекул води. Вона вважається найефективнішим антивіковим інгредієнтом у косметиці. Молекула гіалуронової кислоти може глибоко проникнути в шкіру і заповнити весь простір між волокнами еластину і колагену. Вона нетоксична, не містить парабенів. Це чудові вітаміни на зиму.

Дія гіалуронової кислоти на шкіру винятково позитивна. Вона виконує такі функції:

  • збільшення природного рівня зволоженості шкіри день за днем;
  • зменшення зморшок;
  • сяйво шкіри;
  • стимулює процес регенерації шкіри;
  • пом'якшує та оновлює дерму.

Маски та патчі з гіалуроновою кислотою користуються великою популярністю. Зволожуючі креми, лосьйони, сироватки також містять цей компонент.

Гіалуронова кислота для зволоження шкіри

Омега 3 для шкіри

Доросла людина має щодня вживати від 0,8 до 1,5 г омега-3. Група поліненасичених жирних кислот особливо потрібна нашій шкірі. У омега 3 вплив на шкіру позитивний. Вона зберігає необхідний рівень колагену, і навіть перешкоджає появі зморшок. Компонент покращує кровообіг у шкірних покривах, що допоможе зберегти їх молодість та здоров'я. Омега 3 від сухості шкіри також допомагає, з її допомогою краще зберігається волога, вирівнюється тон, забираються пігментні плями.

У омега 3 користь для шкіри безперечно є. Її використовують для виготовлення кремів, засобів для шкіри довкола очей. Також жирні кислоти борються з прищами і допоможуть зупинити розвиток акне, тому вони присутні в продуктах для проблемної та чутливої шкіри.

Омега 3 для шкіри

Вітамінні комплекси для здоров'я шкіри

Вітамінні комплекси для шкіри покращують її стан та здоров'я. Підбирати їх потрібно з урахуванням поточного стану дерми, а також проблем, які потрібно вирішити:

  • Для сухої шкіри обов'язково потрібні вітаміни С, В3, А, В7, Е. Вони забезпечать інтенсивне зволоження, харчування та оновлення.
  • Для жирної необхідно запобігти запаленню та нормалізувати її ліпідний баланс, тому використовуються вітаміни для шкіри обличчя С, В, К та Е.
  • Змішаний тип шкіри потребує вітаміни серії В1, Е, А, С та інші.

Для підтримки здоров'я та молодості вашої шкіри потрібно правильно вибирати якісну косметику, стежити за харчуванням та контролювати надходження потрібних вітамінів з урахуванням типу та потреб шкіри.

Більше інформації по цій темі:

Зимовий догляд за шкірою обличчя – на що звернути увагу

Зимовий догляд за шкірою обличчя – на що звернути увагу

Кажуть, що природа не має поганої погоди. Але як це пояснити нашій шкірі, яка взимку особливо сильно зазнає впливу холодного вітру, а також низьких температур. В результаті виникають такі проблеми, як почервоніння, зневоднення, сухість, лущення, стягнутість.

Як і який шампунь вибрати для волосся: особливості, рекомендації, відгуки

Як і який шампунь вибрати для волосся: особливості, рекомендації, відгуки

Сьогодні можна підібрати шампунь з урахуванням різних факторів: стан шкіри голови, вартість, стан волосся, його довжина, наявність завивки. Я понські шампуні відрізняються органічним збалансованим складом з інгредієнтів, які не просто очищають, а й дбайливо доглядають кожну пасму. Купити япон..

Еліксири молодості: огляд японських сироваток для обличчя

Еліксири молодості: огляд японських сироваток для обличчя

Японська сироватка для обличчя обов'язково має бути в б'юті-арсеналі кожної дівчини . Вона містить концентрований комплекс активних інгредієнтів , які проникають у глибокі шари шкіри. Активні компоненти становлять до 70% серуму, тому продукт миттєво вбирається та демонструє добрий резуль..

Рекомендовані товари

 Wamiles Bio Support  Біологічно активна добавка (БАД) Bio Support

Wamiles Bio Support Біологічно активна добавка (БАД) Bio Support

Біологічно активна добавка Wamiles Bio Support        Одним із найпопулярніших продуктів на нашому сайті є японська біологічна добавка від wamiles bio support .  До складу ..

3985 грн.

Коментарі

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре