Як боротися із жирністю шкіри обличчя?

Згідно зі статистикою, близько 12-15% людей мають жирний тип шкіри. Мрія володарок такого типу - позбутися надмірного блиску, а також проблем, пов'язаних з підвищеним саловиділенням. Жирна шкіра – це не вирок. Правильно доглядаючи, ви зможете значно покращити її стан.

Характеристики жирної шкіри

Цей Тип шкіри вважається найбільш проблемним. Жирна шкіра обличчя виробляє більше себуму, ніж це необхідно. Він виробляється сальними залозами і з'являється дуже помітний блиск. Надмірна жирність у різних зонах обличчя нерівномірно проявляється, це зумовлено особливістю розподілу сальних залоз у її товщі. Також шкіра має такі ознаки :

  • розширені пори;
  • поява прищів, причиною яких є купорка пор жиром;
  • судинна сіточка;
  • поява камедонів (чорних точок);
  • тьмяний колір обличчя.

Вироблення надлишкової кількості секрету, а також вузька протока сальної залози призводять до закупорки проток і утворюються гнійні пустули. Згодом з'являються прищі та вугри. Жирний тип шкіри вимагає особливої уваги та догляду.

Чому шкіра обличчя стає жирною: основні причини ?

Якщо шкіра на обличчі дуже жирна , причин багато. Надмірна жирність може бути викликана спадковістю, порушеннями ендокринної системи, проблемами з органами шлунково-кишкового тракту, а також харчуванням і неправильно підібраним доглядом за шкірою.

Генетична схильність

Тип шкіри багато в чому зумовлений нашою генетикою. У більшості власників жирної шкіри спостерігається підвищена чутливість рецепторів сальних залоз до андрогенів. Це може виявлятися у підвищеній сальності та схильності до висипань.

Гормональний дисбаланс

Люди з жирним типом шкіри можливі гормональні порушення. Вони можуть бути викликані частими стресами, які властиві більшості вагітних, жінок у клімактеричному періоді та підлітків. Грамотний ендокринолог допоможе визначити причину порушень .

Нераціональне харчування

Харчування також відіграє важливу роль. Погіршити ситуацію можуть прянощі, шоколад , жирне м'ясо, копченість. Продукти з високим глікемічним індексом містять прості вуглеводи з високою швидкістю засвоєння , вони дають більше калорій, але менш корисні. Правильний вибір продуктів буде добре впливати на шкіру.

Неправильно підібрані засоби для догляду за шкірою

Часто за жирну шкіру приймають шкіру зневоднену і вибирають неправильно косметику та продукти для догляду. В результаті стан дерми може стати ще гіршим.

Що робити, якщо шкіра обличчя жирна

Власницям жирної шкіри не варто сумувати. Мінімізація стресів , правильні засоби, здорове харчування та комплексний підхід допоможуть вирішити проблему жирного блиску та надмірного вироблення себуму. Розберемося докладно, що допомагає впоратися із жирною шкірою на обличчі.

Не забувати про зволоження

Жирна шкіра менш схильна до втрати вологи. Себум утворює захисну плівку, тому навколишнє середовище має менший шкідливий вплив. Але це не означає, що зволожувати дерму не треба. Зволожуючий крем або сироватка обов'язково мають бути в кожній косметичці. У сироватки легша та гелеподібна текстура. Крем пом'якшує шкіру, подарує комфорт, запобігає зневодненню, оберігаючи при цьому гідроліпідну мантію.

Переглянути харчування

Раціон харчування варто проаналізувати та правильно організувати . Важливо замінити копченості, жирну їжу , солодощі та приправи на овочі, фрукти, рибу, молочну продукцію. Борошно, солодке, шоколад та кава також призводять до появи жирного блиску на обличчі. Гостро, солоне та смажене дратує сальні залози.

Використовувати відповідну косметику

Для щоденного основного догляду потрібно використовувати косметику для свого типу шкіри, краще, якщо це будуть продукти з однієї серії. Варто придбати хороший зволожуючий крем. Маски допоможуть відновити тонус та баланс шкіри, а також підтримуватимуть гідроліпідну мантію.

Користуйтеся засобами, що матують. Від пудри та густого тонального крему рекомендуємо відмовитися. Шкіра має дихати, тому потрібні легкі текстури, які приховують усі недоліки.

Поради щодо догляду за жирною шкірою

Власниці жирної шкіри використовують різні засоби. Догляд має бути регулярним та комплексним. Він відрізняється у різний час доби. Головне, що потрібно жирній шкірі, це зволоження . Доглядові засоби повинні забезпечити очищення та відлущування, контролювати виділення жиру.

Як доглядати за жирною шкірою протягом дня?

Важливо забезпечити цілодобовий догляд , тому варто вибирати кожен засіб індивідуально та застосовувати його у певний час. Краща турбота для шкіри - це дотримання ранкових і вечірніх б'юті - процедур .

Вранці

Чиста доглянута шкіра – це головний секрет краси. Вранці вона прокидається, їй необхідне ніжне очищення та тонізування.

Умивання

Щоранку необхідно очищати шкіру. Для цього використовуються гелі, пінки, муси . Рекомендуємо вмиватися теплою водою, тому що гаряча стимулює процес збільшення вироблення шкірного сала. Тим, у кого є проблеми з блиском, можна вмиватися не більше ніж тричі на день.

Тонізація

Тонізування – проміжний етап між очищенням та зволоженням. Тонік допоможе освіжити шкіру, підготувати її для подальшого догляду та прибрати залишки забруднень . Важливо вивчити склад засобів, щоб продукт не викликав подразнень та не висушував дерму.

Нанесення крему

У складі кремів шукайте матуючі, зволожуючі та відлущувальні інгредієнти. Для жирної шкіри важливо правильно наносити засоби, тому після вибору продукту рекомендуємо прочитати інструкцію з правилами використання продукту.

Вдень

Протягом дня слід освіжати шкіру термальною водою. Справжній рятівник від жирного блиску - матірующіе серветки , якими потрібно промокнути необхідні ділянки шкіри. Завдяки поглинаючим властивостям і низької щільності вони за дві секунди прибирають блиск, тому навіть припудрюватися не потрібно.

Увечері

Вечірній ритуал турботи про шкіру передбачає зняття макіяжу та очищення. Для цього вам знадобиться молочко для демакіяжу або гель, пінка, мус. Далі знову наноситься тонік і на завершення нічний крем. Приступати до вечірніх процедур турботи про шкіру потрібно за 2 години до сну.

Демакіяж

Засіб для зняття макіяжу повинен підходити для жирної шкіри. Фаворитами вважаються пінки, гелі та муси. Для зняття макіяжу з очей потрібні м'які засоби. Вони ефективно видалять туш та підводку та ніжно впливають на шкіру. Також можна використовувати бальзами, які буквально розчиняють забруднення та косметику.

Тонізація

Щоб підготуватися до нанесення крему , потрібно використовувати тонік. Він видаляє залишки пінок та гелів, сліди косметики, які не вдалося прибрати за допомогою демакіяжу. Крім того, засоби допоможуть відновити природний рН шкіри. А також регулює діяльність сальних залоз та запобігає появі подразнень

Застосування крему

Крем перед сном наноситься після очищення та тонізування, не раніше ніж за 2 години до сну. Він має бути матуючим. Вибирайте кошти з позначкою на упаковці " некомедогенно ". Також формула крему нормалізує вироблення себуму.

Інтенсивне очищення

Не ігноруйте додатковий догляд та інтенсивне очищення. Особливо добрі для жирної шкіри глиняні маски. Такі кошти використовуються 1-2 рази на тиждень. Вони очищають пори, а також абсорбують надлишки шкірного сала.