Як швидко позбутися плям після прищів?

Лице – це наша візитна картка. Часто на ньому з'являються висипання, а потім залишаються плями від прищів . Вони можуть бути кольоровими , червоними і навіть фіолетовими. Пігментація після висипань може пройти і самостійно, але на це можуть піти роки. Багатьох цікавить питання, чи можна забрати плями від прищів на обличчі. Розглянемо, як це зробити правильно докладніше.

Чому після прищів на обличчі залишаються плями?

Прищі - запальні зміни шкіри, які виникають в результаті закупорки пір і розмноження бактерій. Плями після прищів залишаються досить часто. Вони можуть бути різних видів.

Червоні, синюшні, «застійні» плями, запальна еритема

Червоні плями є судинними змінами шкіри , що виникають при глибоких запаленнях. Нерідко причиною таких проявів може бути спроба самостійно видалити прищ. У разі можна ще глибше загнати запалення чи розірвати судини, тому самолікування може погано закінчиться. Почервоніння, що залишається на місці прища, довго не проходитиме.

Коричневі плями

Коричневі плями з'являються під впливом ультрафіолетових променів. З метою захисту на шкірі може накопичуватися меланін у великій кількості. Це викликає гіперпігментацію. На шкірі може з'явитися кілька плям різного кольору.

Як позбутися плям після прищів у домашніх умовах?

Не варто вірити, що за допомогою народних методів можна легко позбутися плям. Це серйозна проблема, тому потрібні косметологічні методи та спеціальні засоби.

Застосування косметичних засобів також вимагатиме певного часу. Вирівняти тон шкіри допоможе коригуючий догляд, який спрямований на інтенсивне оновлення шкіри та зменшення пігментації.

Народні рецепти

Існує багато народних методів для позбавлення від червоних плям. Важливо забезпечити стимуляцію припливу крові, а також покращити кровообіг. Корисним буде масаж кубиком льоду. Але для дерми, схильної до куперозу, це не найкращий варіант.

Багато використовують порошок з прісноводної губки або бадягу. В інтернеті багато інформації про користь такого порошку. Він допоможе зробити пігментацію менш помітною та освітлює шкіру. Протипоказано користуватися цим рецептом за наявності пошкоджень на шкірі.

Косметичні засоби

Різнокольорові плями утворюються під впливом кількох факторів , тому для їх усунення необхідний комплексний вплив. Необхідно використати кілька косметичних засобів.

Для пігментованих плям підійдуть відлущувальні , а також б'юті, що оновлюють - продукти, які будуть містити вітамін С, ретинол, а також кислоти. За допомогою кремів позбавитися плям червоного або синюшного кольору не вийде. Тому краще використовувати продукти, які міститимуть ніацинамід, пробіотики, вітамін С, а також засоби, адресовані шкірі з куперозом.

Як прибрати сліди від прищів на обличчі в кабінеті косметолога

Якщо на обличчі є статичні рубцеві зміни та плями не пропадають, то скоригувати стан шкіри за допомогою домашньої б'юті-рутини не вийде. У кабінеті косметолога процедур проти плям постакне досить багато. Розглянемо найефективніші з них:

Кріотерапія

Метод кріотерапії – це вплив холодом (сухим льодом із рідкого азоту) на зовнішні шари шкіри. Такий спосіб відлущує та стимулює кровообіг. Вплив холодом посилює активність косметичних засобів, які краще засвоюються шкірою. Потрібно пройти кілька сеансів, і ви помітите поліпшення.

Фототерапія

Фототерапія передбачає вплив спалаху світла на місця, де спостерігається скупчення меланіну. Світло руйнує його і плями освітлюватимуться. Результат процедури буде помітним за кілька днів.

Пілінги

Відмінний метод, який допоможе не лише позбутися плям, а й вирівняти рельєф, а також колір шкіри – це пілінг. Для цього використовується гліколієва, саліцилова або мендальна кислота. Найкращий результат дає саліцилова кислота. За допомогою пілінгу під контролем фахівця навмисно руйнуються поверхневі шари шкіри.

Лазер

Також використовується лазер. Під дією світлового випромінювання запускатимуться природні процеси регенерації, шкіра стане більш підтягнутою і плями з часом зникнуть.

Вибрати правильні процедури допоможе косметолог. До того ж важливо враховувати стан шкіри та вид плям після прищів. Ефективність кожного з методів залежить від правильності проведення, стану шкіри та бажаних результатів. 

Чи можна уникнути появи слідів від вугрів та прищів

Існує ряд помилок, у яких ризик появи плям від прищів зростає у рази. Зверніть на них увагу, щоб уникнути наслідків :

  • Використовуйте засоби локальної дії , якщо у вас спостерігалися поодинокі висипання.
  • У жодному разі не можна тиснути прищі.
  • При жирній проблемній шкірі обов'язково включіть у догляд засоби із кислотами. Такі продукти запобігають потовщенню шкіри та зменшують ризик закупорки пір.
  • Необхідний адекватний та правильний догляд. Варто вибирати засоби, які призначені для проблемної шкіри. Не зайвим буде також захист від ультрафіолету.
  • Не займайтеся самолікуванням , краще звернутися за консультацією до фахівців.
  • Перегляньте раціон харчування. Солодощі, жирна їжа провокують появу вугрів та прищів.

Спочатку варто спробувати косметичні засоби, покликані очистити обличчя від слідів акне. Вибирайте коригуючий догляд на основі компонентів, які сприятимуть прискоренню відновлення шкіри. До них відносяться кислоти, а також вітаміни. Сьогодні б'юті - продукти представлені в широкому асортименті : крему, кислотні пілінги, сироватки, гелі та інші продукти.

Коментарі

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре