Як позбутися підшкірних прищів на обличчі?

Прищі на обличчі

Прищі на обличчі з'являються через надмірне виділення шкірного жиру, який не тільки забиває пори, але й створює досить сприятливе середовище для розмноження бактерій. Також причиною їх виникнення можуть бути гормональні зміни, стреси, недостатність сну , непорушення гігієни шкіри.

Прищі є шкірним захворюванням. Вони доставляють дискомфорт, можуть негативно впливати на самооцінку та соціальне життя людини, тому іноді з'являються рубці. Розберемося , як вирішити цю проблему та підібрати належний догляд.

Як позбутися прищів на обличчі в домашніх умовах: правила догляду

Щоб позбутися прищів , важливо своєчасно і правильно доглядати шкіру обличчя і уважно ставитися до гігієни . Формула успіху включає три послідовні етапи – очищення, тонізування та зволоження. Кожен із них має свої особливості, які потрібно враховувати.

Очищення

Важливо купувати спеціальні засоби чи міцелярну воду для очищення . Важливо добре очистити її від забруднень, надлишків шкірного сала та бактерій, які можуть викликати повторну появу прищів. Також є кілька корисних правил : _

  • Не використовуйте засоби з агресивними складами, які можуть пересушити шкіру та викликати ще більше виділення шкірного сала.
  • Вмивайтеся теплою водою, а не гарячою, щоб не пересушити шкіру.
  • Не рекомендується терти шкіру рушником.

Також і збігайте дотик до обличчя руками протягом дня, щоб не занести бактерії.

Тонізація

Не забувайте про тонізування. Воно допомагає відновити баланс pH шкіри, видалити залишки очищувального засобу та підготувати шкіру до нанесення інших засобів догляду. Для цих цілей добре підійде осьон або тонік для обличчя. Вони допомагають очистити шкіру і покращити поглинання інших засобів догляду, таких як зволожуючий крем і сироватка.

Засоби для чищення можуть змінити pH шкіри, тому тонік допомагає відновити його. Вмивання за допомогою гелю, мусу або пінки для проблемної шкіри можна застосовувати.

Зволоження

Засоби від прищів містять у складі зволожуючі компоненти, такі як гліцерин, гіалуронова кислота, алое віра та інші. Якщо у вас жирна або проблемна шкіра, виберіть некомедогенні або себорегулюючі зволожуючі продукти. Якщо креми та лосьйони для догляду мають занадто жирний склад, це може спровокувати появу акне. Тому до вибору косметики потрібно поставитись відповідально.

Як прибрати прищі на обличчі швидко, і чи можливо це

У брати прищі швидко не вийде , багато залежить від їх виду. Розрізняють кілька типів проявів акне :

  • Папули - невеликі, тверді, що виступають над поверхнею шкіри освіти, які можуть бути червоного, рожевого або тілесного кольору . Вони зазвичай виникають через запалення чи інфекції.
  • Відкриті та закриті комедони трапляються часто і є ранніми стадіями акне. Відкриті являють собою закупорені пори, які містять шкірне сало і відмерлі клітини шкіри. Шкірне сало окислюється на повітрі, що надає чорним точкам їхнього характерного темного кольору. Закриті або білі вугри - це пори без повітря. Вони виглядають як невеликі білі або тілесного кольору горбики на шкірі.
  • Пустули – це порожнинна освіта, заповнена гноєм. Пустули є одним із типів прищів, які виникають, коли закупорені пори запалюються та інфікуються бактеріями.
  • Вузлові елементи – це глибокі, болючі утворення, які виникають, коли закупорені пори запалюються та інфікуються бактеріями. Вузли є найбільш серйозним типом прищів і можуть спричинити утворення рубців. Якщо у вас є вузлові елементи прищів, важливо звернутися до лікаря або дерматолога для отримання рекомендацій щодо лікування.

Кожна стадія розвитку прищика має свої особливості, які треба враховувати під час виборів коштів. Прищі не пройдуть самі собою, вони потребують комплексного підходу.

Інгредієнти, ефективні проти прищів

Досить важливий ретельний підхід до косметики . Усі кошти можна розділити такі групи залежно від складу :

  • Матируючі компоненти допомагають зменшити вироблення шкірного сала і звузити пори, що призводить до зменшення жирного блиску на шкірі.
  • Про тлушуюче допомагають видалити мертві клітини шкіри, які можуть закупорювати пори та викликати прищі.
  • У заспокійливе зменшують почервоніння та подразнення шкіри, викликані прищами.
  • З еборегулююче сприяють нормалізації вироблення шкірного сала .

Вибір буде індивідуальним , залежно від проблеми, яку потрібно вирішити. Зверніть увагу, що саліцилова кислота сухій та чутливій шкірі не підійде, вона використовується для жирного типу шкіри.

Що робити, якщо схопився прищ?

Якщо ви помітили прищ, слід діяти негайно. За 1 годину його позбутися неможливо, але легко вийде замаскувати за допомогою консилера або тонального крему.

Для того, щоб за ніч прищ пропав, можна скористатися SOS-засобом із саліциловою кислотою або олією чайного дерева.

Ще одна порада - застосовуйте очищаючі скраби . Варто віддати перевагу пілінгам, які не травмуватимуть шкіру. Лише щоденні рутинні дії допоможуть добре очистити шкіру.

Народні методи, як позбутися прищів

Як додатковий догляд за проблемною шкірою можна вивчити та застосовувати домашні рецепти від прищів.

Маска проти прищів з меду та кориці досить легко робиться. Потрібно змішати корицю та ложку меду (по 1 чайній ложці) та нанести на чисту шкіру на 20 хвилин. Також добре звужує і очищає пори нанесений на шкіру яєчний білок . Збитий білок легко наноситься та після застигання змивається зі шкіри теплою водою.

Лосьйон з календули та ромашки можна використовувати для протирання обличчя вранці та ввечері.

Косметологічні процедури, які допомагають усунути прищі

Існують також салонні процедури, які необхідні для позбавлення прищів. До них відносяться :

  • Мезотерапія – під шкіру вводяться мікроін'єкції з лікарськими препаратами, вітамінами та іншими активними речовинами.
  • Ультразвукове чищення - працює за рахунок впливу ультразвукових хвиль на шкіру. Ультразвукові хвилі створюють мікровібрації, які допомагають розчинити шкірне сало і відлущити мертві клітини шкіри.
  • Лазерне шліфування – це косметологічна процедура, яка дозволяє видалити рубці та шрами після прищів. Лазерний промінь нагріває верхній шар шкіри, викликаючи його відлущування.

Процедури має виконувати досвідчений фахівець. Попередньо рекомендується консультація дерматолога

Як позбутися прищів назавжди: причини появи

Багато хто мріє назавжди позбутися прищів . Але це не так просто, як здається на перший погляд. Насамперед потрібно розібратися в причинах їхньої появи. До них відносяться :

  • Неправильний догляд. Використання невідповідних косметичних засобів, часте миття обличчя або надто агресивні методи очищення шкіри можуть пошкодити її та спричинити появу прищів.
  • Генетична схильність. Через спадкові фактори деякі люди можуть бути більш схильні до появи різних видів прищів.
  • Гормональний збій. Прищі найчастіше з'являються у підлітковому віці. Також сплеск проблем може спостерігатись у періоди, коли організм перебудовується, наприклад, вагітність, менопауза.
  • Бактеріальна інфекція. Деякі бактерії, які мешкають на шкірі, можуть викликати запалення та появу прищів.
  • Жирна та шкідлива їжа провокує появу прищів, тому важливо стежити за харчуванням. Деякі групи продуктів, які можуть бути в нашому раціоні, можуть спровокувати запалення.

Якщо пори на шкірі забиті мертвими клітинами шкіри, шкірним жиром та іншими забрудненнями, це також може призвести до утворення прищів.

Види прищів та особливості боротьби з ними

Механізм освіти та порятунку від прищів - Досить тривала процедура. Насамперед потрібно звернути увагу на вигляд прищів, а також особливості шкіри. Акне поділяють на 3 основних види залежно від віку:

  • Дитяча. У деяких новонароджених та дітей можуть з'являтися прищі на шкірі . Зазвичай вони проходять самостійно . Якщо проблема залишається довгий час , необхідно звернутися до лікаря або дерматолога .
  • Юнацьке. Акне у підлітків - це найпоширеніший вид акне, який зазвичай починається під час підліткового віку та пов'язаний із гормональними змінами в організмі. запалення у підлітків спостерігаються майже завжди. Це з рівнем стероїдних гормонів.
  • Акне дорослих. Може з'являтися у людей після 25 років і пов'язаний з різними причинами, такими як стрес, неправильне харчування, гормональні зміни та інші.

Чи не видавлюйте прищі. Це може призвести до поширення інфекції та утворення рубців. При правильному догляді за шкірою та лікуванні , прищі можна контролювати та запобігати їх подальшому поява. Тут важливий комплексний та постійний вух од. Не останню роль також відіграє вибір косметики. Необхідно використовувати перевірені бренди, які добре зарекомендували себе.