Як позбутися розтяжок або запобігти їх появі

Розтяжки на попі

Розтяжки на тілі можуть з'являтися внаслідок швидкого набору ваги, вагітності, інтенсивних фізичних вправ. Вони проявляються на різних ділянках шкіри у вигляді смужок різної ширини та кольору. Смуги на тілі виглядають некрасиво та привертають до себе увагу. Розберемося, як їх позбутися за допомогою косметики.

Що таке розтяжки та їх види?

Стрії - це розриви в тканинах шкіри, спричинені надмірним розтягуванням. Досить часто вони проявляються в ділянці живота, грудей, стегон та сідниць. Волокна дерми рвуться внаслідок сильного розтягування. Ділянка, яка була пошкоджена, латається за допомогою сполучної тканини. Саме тому з'являються різні розтяжки.

Чим старші за стрії, тим вони світліші. Свіжі розтяжки мають червоний чи багряний колір. Стрії, які з'явилися давно, мають рожевий колір. Застарілі рубці повністю втрачають пігмент і колір розтяжок стає білим. Рівна і однотонна засмага здатна візуально приховати такі дефекти, але тільки на якийсь час.

Розтяжки на ногах

Розтяжки з'являються на стегнах через інтенсивне зростання м'язів . Різкі зміни ваги можуть спровокувати їх появу. У професійних спортсменів стрії бувають і на литок.

Причиною появи розтяжок також можуть бути гормональні зміни, такі як рівень гормонів, відповідальних зростання м'язів. Деякі люди можуть мати більш схильну до генетичних факторів.

 

Розтяжки на грудях

Розтяжки на грудях

На грудях розтяжки найчастіше з'являються під час вагітності. На тлі коливань рівня гормонів при вагітності знижується еластичність шкіри. Крім цього, стрії спостерігаються:

  • через значне збільшення молочних залоз відбувається зайве розтягування тканин;
  • через носіння неправильно підібраного бюстгальтера;
  • при підвищеному навантаженні на м'язи грудей;
  • в пубертатному періоді через стрімке зростання;
  • внаслідок механічних пошкоджень при неакуратному поводженні з грудьми.

Якщо мінімізувати фактори, що провокують, то ризик виникнення розтяжок значно знизиться.

Розтяжки на попі

Розтяжки на сідницях

Смуги на сідницях теж бувають. Вони досить помітні, навіть купальником приховати стрії складно. Синтез еластину та колагену знижується, шкіра стає менш еластичною та піддається розривам. Згодом тут з'являються розтяжки.

 

 

Розтяжки на животі

Розтяжки на животі

При появі зайвої ваги, під час вагітності смуги у животі – нерідке явище. У післяпологовому періоді шкірний покрив стає в'ялим і сильно опадає.

Розтяжка може бути як одиничною, і множинної локалізації. Стрії найчастіше виникають у нижній частині живота внаслідок тривалого перенапруги м'язів передньої стінки очеревини.

 

Розтяжки на спині

Розтяжки на спині

Ожиріння та швидке збільшення ваги вважаються основними причинами утворення розтяжок на спині у дорослих людей. Також у більшості випадків вони з'являються у підлітковому віці. Це виникає через гормональні порушення, надто активний фізичний розвиток, ослаблений імунітет.

Причини появи розтяжок

Стрії виникають, коли шкіра розтягується. Знижується здатність дерми до скорочення , згодом шкіра розривається і утворюються рубці. За розтягнення відповідають білки колаген та еластин. Коли їхній синтез знижується, дерма стає не такою еластичною. Спровокувати появу стрії на тілі можуть різні фактори:

  • зменшення чи збільшення ваги;
  • зростання обсягу у зв'язку із зростанням ;
  • вагітність ;
  • надмірні фізичні навантаження ;
  • спадковість ;
  • нестійке гормональне тло;
  • неправильне харчування;
  • зневоднення організму ;
  • порушення пропорцій жирової та м'язової маси.

Жінки бувають схильні до розтяжок частіше, проте чоловіки також страждають від них. Особливу групу ризику становлять підлітки. Саме під час підвищеної гормональної активності може руйнуватися колаген та еластин.

Як прибрати розтяжки за допомогою косметики?

Стрії є шрамами та виглядають неестетично. Якщо вони з'явилися, не варто сподіватися виключно на домашні засоби. Що раніше почати з ними боротися, то краще.

Щоб перешкоджати розривам дерми і зробити стрії менш помітними, необхідно регулярно використовувати доглядові засоби від розтяжок. Появі розтяжок сприяє надмірна сухість , тому важливо інтенсивно зволожувати шкіру. Для цього використовуються засоби на основі гіалуронової кислоти, а також зволожуючих та поживних компонентів. Косметика наносячи на ділянки тіла, де починають з'являтися стрії. Це потрібно робити щодня.

При розтяжках на тілі можна використовувати креми, гелі та бальзами , які містять вітамін Е, колаген, еластин, арганова олія, олія ши та інші поживні інгредієнти. Також можна використовувати спеціальні сироватки та лосьйони для покращення еластичності шкіри та зменшення видимості розтяжок . Важливо вибирати косметику, яка підходить для вашого типу шкіри та регулярно використовувати її для досягнення найкращих результатів.

Професійні процедури

Проблему, яка турбує безліч жінок, можна вирішити за допомогою ефективних косметологічних процедур.  До них відносяться:

  • Лазерне шліфування – лазер закладає мікроканал на пошкодженій ділянці. У цьому каналі починають активно вироблятися колагенові волокна. В результаті площа стрії значно скорочується.
  • Хімічні пілінги – на шкіру наноситься розчин, що містить хімічні речовини, що видаляють верхній шар шкіри. Це стимулює зростання нових клітин шкіри та сприяє її оновленню. При використанні хімічного пілінгу для боротьби з розтяжками процедура може допомогти зменшити видимість розтяжок, покращити колір та текстуру шкіри, а також стимулювати виробництво колагену та еластину – важливих компонентів, що відповідають за пружність та еластичність шкіри.
  • Мікродермабразія _ це процедура, коли верхній шар шкіри видаляється з допомогою дрібних кристалів чи алмазних насадок. Мікродермабразія допоможе покращити текстуру шкіри та зробити розтяжки менш помітними.
  • Ін'єкції _ активні компоненти вводяться під шкіру за допомогою голки. Це дозволяє доставити компоненти безпосередньо в область розтяжок, де вони починають діяти, покращуючи стан шкіри та стимулюючи виробництво колагену та еластину.

Результати процедур можуть бути різні, залежно від індивідуальних особливостей шкіри та ступеня виразності розтяжок. Обов'язково потрібно проконсультуватися з дерматологом чи косметологом.

Народні засоби від розтяжок

Також можна боротися зі стріями за допомогою народних методів:

  • Масаж - покращує кровообіг і стимулює регенерацію клітин шкіри . Він допоможе зменшити запалення та покращити еластичність шкіри. Масаж передбачає легкі кругові рухи в області розтяжок, поступово збільшуючи тиск . Рекомендується проводити масаж не менше 2-3 разів на тиждень для досягнення найкращих результатів. Добре допомагає щипковий масаж. Складки потрібно злегка здавлювати, піднімати та опускати.
  • Домашні пілінги - сприяють розгладжуванню шкіри та видаленню ороговілих клітин. Для них застосовуються такі продукти, як цукор, кавова гуща, олії, мед та інші.
  • Обгортання – проводити потрібно 1-2 рази на тиждень. Суміші з водоростями, морським брудом, кофеїном та іншими компонентами допоможуть розгладити шкіру та повернути тургор. Рекомендується перед процедурою обгортання робити пілінг.
  • Зволожуючі та поживні маски - усувають сухість і роблять епідерміс м'якшим, еластичнішим. Для них використовуються олії з мигдалю, ростків пшениці , а також цитрусових та інших компонентами.

Щоденний контрастний душ можна поєднати з масажем і використанням косметичних засобів.

Профілактика розтяжок

Якщо не вдалося запобігти появі розтяжок , то домашні методи можуть не впоратися і потрібна апаратна косметологія. Важливо дотримуватися профілактичних заходів:

дотримуватися дієти (необхідно їсти більше овочів та зелені, включити в раціон продукти з вітамінами та жирними кислотами);

  • більше рухатися (прогулянка, швидкий крок, заняття у спортзалі, біг);
  • пити багато води (30 мл на 1 кг ваги);
  • правильно вибирати та використовувати зволожуючі та поживні засоби.

Корекція стрій вимагає терпіння, часу та догляду за шкірою нон-стоп. Ваші помічники – правильний спосіб життя та догляд за тілом, він і допоможуть зберегти красу шкіри.

Більше інформації по цій темі:

Як вивести плями від прищів на обличчі?

Як вивести плями від прищів на обличчі?

Лице – це наша візитна картка. Часто на ньому з'являються висипання, а потім залишаються плями від прищів . Вони можуть бути кольоровими , червоними і навіть фіолетовими. Пігментація після висипань може пройти і самостійно, але на це можуть піти роки. Багатьох цікавить питанн..

Акне - як позбутися прищів назавжди?

Акне - як позбутися прищів назавжди?

Акне - поширена проблема , що має хронічний характер. Запальне захворювання проявляється у будь-якому віці, але найчастіше зустрічається у підлітків. Такі висипи можуть створити дерматологічні, естетичні та навіть психологічні проблеми. Ми досить часто говоримо з косметологом про акне. Але як..

Як позбутися вугрів на обличчі?

Як позбутися вугрів на обличчі?

Вугри – це явище неприємне та дуже поширене. Захворювання має глибокі причини та потребує комплексного підходу. Як позбутися вугрів на обличчі – це питання турбує добру половину людства. Розберемося в ньому детально. Що таке вугрі? Вугор – це своєрідна пробка, яка виходит..

Рекомендовані товари

OTOME Perfect Skin Care Massage Cream Body Sculptor Масажний крем для моделювання тіла

OTOME Perfect Skin Care Massage Cream Body Sculptor Масажний крем для моделювання тіла

OTOME Perfect Skin Care Massage Cream Body Sculptor Масажний крем для моделювання тіла Масажний крем для моделювання тіла - це косметичний засіб, який призначений для покращення контурів тіла та зм..

1124 грн. 1605 грн.

Коментарі

Написати коментар [відмінити відповідь]

Увага: HTML розмітка не підтримується!!
    Погано           Добре